Julkaisusarja "Virallinen Virkkuukirjaruodinta" pitää sisällään erilaisten virkkuukirjojen, -oppaiden, -lehtien yms. paino- tai Internet-tuotteiden subjektiivista arviointia. Arvioinnit perustuvat mielivaltaan, fiilikseen, mutuun ja kemiaan.

Virkkuun maailmaan minut johdatti Debbie Stollerin kirja Stitch and Bitch, Koukussa. Alkukielellä Stitch 'n Bitch Crochet, Happy Hooker (har har). Kirja on erittäin addiktoiva. Ohjeet ovat selkeitä, informatiivisia, idioottivarmoja, esteettisiä ja koukuttavia. Myös allekirjoittanut, jota ei rrrkele manuaalit kahlitse eikä ohjekirjat suitsi, on suostunut tekemään jopa harjoitustilkkuja, kun vain kokeneempi feministi käskee. Ja se on kuulkaa paljon se.

836270.jpg

Ihanaa on myöskin se, että kirja on suomennettu. On välillä mukavaa tehdä ohjeita, jossa ei ensin tarvitse turhautua erilaisten mittayksikköjen suossa. Miksi oikeasti kaikilla ei voi olla käytössä sama metri- ja kilojärjestelmä (no mikä ikinä) kuin meillä?

Tottahan osa ohjeista on tasoa "just joo ja lehmät lentää" ainakin näin pulleroisen näkökulmasta. Vai kuinka moni ihan oikeasti tunnustaa virkanneensa bikinit ja käyttävänsä niitä? Jos näin on tehnyt ja vielä voi asian todistaa, sopii ilmottautua, niin saa maailman parhaiden vuohenjuustoleipien ohjeen palkkioksi.