Julkaisusarja "Virallinen Virkkuu- käsityökirjaruodinta" pitää sisällään erilaisten virkkuukirjojen, -oppaiden, -lehtien yms. paino- tai Internet-tuotteiden subjektiivista arviointia. Arvioinnit perustuvat mielivaltaan, fiilikseen, mutuun ja kemiaan.

Edellisessä avauksessani olikin puhetta Share Rossin kirjasta 26 Punk Knits, hot new desingns for anarchistic souls and independent sprits. Kirja tarttui siis mukaani Lontoosta, kun oli paitsi sisällöltään mieltä kiinnittävä (ei sillä, että minä ihan hirveän anarkistinen luonne olisin) niin myös nätti opus ja erikoisesti taitettu/painettu/kokoonkyhätty (no aika jännät niitit tai jotakin).
1043318.jpg
Nämä ohjeet on tarkoitettu KUDOTTAVIKSI, ei siis virkattaviksi ja yhtään en ole niitä vielä testannut. Ja vähän voisi lisätä jauhoja viraston asiakkaiden suussa, jos kirjan roiskeläppäminin vetäisin töihin päälle ("kylläpä rouvalla onkin leveä vyö"). Mutta siellä esitellään mielenkiintoisia tekniikoita, joilla puseroon saadaan hallitusti - ilman siis ilmiötä voistanakeleviddunytsesilmukkakarkas - näppärän näköisiä tuuletusaukkoja paitoihin. Ovat ihan kokeilemisen arvoisia. Ja jos reiät tulevat liian isoiksi, aina ne voi kuroa yhteen hakaneuloilla. Mutta seuraavat ovat erityisen mielenkiintoisia:

  • Anarkistinen tyynypäällinen, joka kuvassakin näkyy
  • Itsetehdyt, huovutetut irtorastat (joo, en testaa)
  • Erityisesti Dr Martensin maihareille sopivat säärystimet. Tulee niin angstinen teini-ikä mieleen, että melkein marssin ostamaan uudet koivenhauduttimet. Aikoinaan minulla oli niitä mustia useita, sitten yhdet viininpunaiset vegaaniversiot (paatuneella lihansyöjällä), jotka olivat talvella liukkaat kuin kumipohjattomat huopikkaat ja erityisenä ylpeyden aiheenani Lontoosta kiikutetut, vihreät sammaridoccarit. Niillä kelpasi mennä ja hiertymiä jälkeenpäin lääkitä. Ja mikäli sinä, jolla ne vihreät kengät ovat tällä hetkellä, luet tämän, haluaisin ne takaisin!

Mutta että joo, mielenkiintoiselta vaikuttaa punk-henkinen kudontakirja, semminkin, kun mallitkin on esitelty jälkeenpäin omalla aukeamallaan.