Julkaisusarja "Virallinen Virkkuu-ja käsityökirjaruodinta" pitää sisällään erilaisten virkkuukirjojen, -oppaiden, -lehtien yms. paino- tai Internet-tuotteiden subjektiivista arviointia. Arvioinnit perustuvat mielivaltaan, fiilikseen, mutuun ja kemiaan.

Syksyllä Amazonin ihmemaasta tilailin jälleen Debbie Stollerin tekosia, tällä kertaa kirjan Son of Stich ´n Bitch, joka sisältää kosolti ohjeita miehille ja heihin vertautuville olioille. Koska Virkkaava virkanainen on paitsi feministi niin myös vaimo, hänestä on vallan ihanaa verhota läheisensä itsensä kyhäämiin loimiin. Varsinkin, kun aviomiehen on perhesovun nimissä oltava varauksettoman ihastunut kaikkeen, mitä vaimonsa tekee. Eli win win, mies saa vaatteita ja vaimo kehuja.
1223331.jpg
Asiaan. Kirja on jälleen taattua Stolleria, jossa ohjeet ovat yksinkertaisia ja hauskoja. Ehkä konservatiivisimmille miehille jotkut kuosit ovat liikaa, mutta toisaalta niitä voi neutralisoida valitsemalla maltillisempia värejä. Ja ainahan sitä voi sanoa olevansa boheemi porvari, jos joku kysyy...
Erityisen vaikutuksen minuun teki ohjeet, jolla voit kutoa itse oman Lucha Libre-naamarisi. Lucha Librestä esimerkki:
1223333.jpg
("Kulta, oletko sä nähnyt, missä mun sähkönsiniset ja tipunkeltaiset sukkahousuni on? Entä tiedätkö sä, missä Juan-Manuelin sormivärit on? VOI EI, TAASKO SÄ OLET MENOSSA POIKIEN KANSSA PAINIMAAN?!?!?!")
Eli jos sisäinen sankarisi tai miespuolisen tuttavasi sisäinen sankari on vappunaamariin pukeutuva vapaapainija, Debbie Stollerin kirjasta löytyy ohje, joka oikeasta villasta tehtynä ei varmasti ole niin hiostava kuin kuvan esimerkit. Suosittelen!
(Juu ei, en ole testannut).
Kaiken kaikkiaan: Kivoja ohjeita, houkuttavat tekemään. Kirja on kaiken lisäksi värikäs kuin karkkilaari. Löytyy pääkallopipoa, -lapasta ja -villatakkia. Ja kirjastonörtillekin sopivia vaatteita, joita voi sitten itse koristella vaikkapa nahkapaikoilla kyynärpäissä. Vain piippu puuttuu.