Oikeassa elämässä olen euroviisufriikki ja elämäni hienoimpia hetkiä oli osallistua Suomen euroviisufinaaliin viime vuonna Hartwall Arenalla. Vielä ei vuonna 2008 olla edes finaaleissa ja olen nähnyt jo kaksi kudontaa esityksissä (ja muutaman kudennan, har har). Muodostamani teorian mukaan jos kutoo lavalla, pääsee jatkoon, mutta jos ei, putoaa jatkosta. Varma teoria, joka perustuu mittavaan kahden euroviisuesityksen aineistoon.

Moldovan Geta Burlacun jatsahtavassa videossa kudottiin kaunissa ja satuisassa maailmassa kudottiin esikatseluvideossa:
1577627.jpg
Vaan ans kattoo, kun tuli semifinaalin vuoro. Paikalla oli nainen, soffa ja joku torvensoittaja, ei lainkaan kutomista ja niin loppui Moldovan sisaren taru. Seommoro.

Mutta Bosnia ja Hertsegovinan jännittävä, kulmikas ja kelpo Elvir Lakovic Laka roudasi puolestaan seurueineen neljä mukakutovaa naista lavalle_
1577643.jpg
Ja niin singahti tämä kulmikas kaveri kumppaneineen finaaliin sulostuttamaan iltaamme. Eli kudo esikatselussa, olet ulkona, kudo lavalla, olet jatkossa.

Ei ole Teräsbetonin voittanutta. Mutta ensi vuonna voisimme harkita Teräsvillabetonia ja hoilata (ja tietty kutoa samalla), että "Missä naiset kutoaa, siellä harva jatkosta putoaa". (Olen liian vanha häpeämään tuota riimiä)